Øvre Åselivatn

Øvre Åselivatn

Øvre Åselivatn – porten til Børvasstindene


Tusen meter høye fjell, fjellvatn, glattskurte berg og en fantastisk utsikt både utover mot kysten, med Landegode i det fjerne, og videre innover i dalen. Etter en tur i relativt lett terreng, over berg og gjennom bjørkeskog, er alt dette ditt! Du står midt i inngangen til den alpine fjellheimen rundt Bodø, og kan nyte den fantastiske naturen.


I dette åpne og glattskurte landskapet kan du også se mange spor etter siste istid for ca. 10 000 år siden. Skuringsstriper, sigdbrudd og rundsva er tydelige tegn på isens tilstedeværelse og bevegelse.


Turen passer for de fleste, og vi gir deg trygt følge på turen, samt historie og fakta om området. Vi tar også med både noe varmt/kaldt å drikke og noe lett å spise.


På vei tilbake til Bodø passerer du Saltstraumen. Et stopp her, og turen er komplett.


Start og slutt

Parkeringsplassen ved Nedre Åselivatn.

Transport kan avtales.


Distanse

Ca. 4,5 km tur/retur (fra startpunktet opp til Øvre Åselivatn),

og med en høydeforskjell på ca. 100 meter fra startpunktet til Øvre Åselivatn.


Turens varighet

Gåtid tur/retur er ca. 1 time, avhengig av form og tempo. Turens totale lengde er ca. 2 – 2 ½ time. I tillegg kommer kjøretid på ca. 40 minutter hver vei fra Bodø sentrum.


Varigheten på turen bestemmes i stor grad av den som bestiller turen. I den estimerte tiden ligger både gå-tid og tid til å nyte utsikten og landskapet. Ønsker du å bruke mer tid på dette, eller å gå lengere inn i dalen er det bare å si ifra, så kan vi gjøre det. Se for øvrig under priser.


Bekledning

Sko og klær tilpasset vær og føre.


Mat og drikke

Vi tar med noe varmt/kaldt å drikke og noe lett å spise.


Pris pr. gruppe

1-2 pers: 1 000,- NOK

   3 pers: 1 300,- NOK

   4 pers: 1 600,- NOK


Prisene er satt ut fra estimert tid på inntil 2 ½ timer. Ønsker du å bruke mer tid blir det et tillegg på kr. 250,- NOK pr. ekstra påløpte time uavhengig av antall deltakere.


Vilkår

Ved bestilling av og deltakelse på våre turer godtar du de vilkår som er satt.